Analoge fotografie – Hoe kun je beginnen

Het fotograferen met een analoge camera is weer helemaal ‘Hot’, er gaat immers niets boven het fotograferen met camera’s van al dan niet vervlogen tijden. Roemruchte camera’s vol van beeld-herinneringen en knappe mechanische perfectie, en met een karakter die een lust voor het oog zijn.
Of je begint met moderne eigentijdse analoge camera’s, gemaakt met veel passie voor het vak. Ook hiermee kun je geweldig mooi fotograferen. En aan films en aanverwanten spullen is geen gebrek, sterker nog, er zijn meer soorten films te koop dan ooit te voren. En bovendien nog betaalbaar ook.

Het fotograferen met een digitale camera is al weer geruime tijd ingeburgerd. Een snelle blik op de achterkant van de camera geeft snel de juiste informatie of de gemaakte opname ok is! Zo niet, dan is een eventuele correctie nooit ver weg, snel werken met deze digitale alleskunner is vaak een fluitje van een cent. Bovendien maken veel handige programma-instellingen het de fotograaf zo makkelijk en probleemloos mogelijk.